2nd Birthday Anastasija Center – Анастасија Центар го прослави својот втор роденден со отворен викенд

2nd Birthday Anastasija Center – Анастасија Центар го прослави својот втор роденден со отворен викенд

Отворен викенд со активности во Анастасија Центар по повод вториот роденден


ZAG_6215
ZAG_6261
ZAG_6265
ZAG_6387
ZAG_6429
ZAG_6435
ZAG_6442
ZAG_6449
ZAG_6479
ZAG_6482
ZAG_5758
ZAG_5775

„Анастасија“ датира од 1996та година, како модно студио и студио за модерен балет. Во 2017та година започна со работа центарот за изведувачки уметности „Анастасија Центар“, со локација на Широк Сокак 61, кој се создаде како круна на 20 годишното постоење. Се изведуваат активности поврзани со музика, танц, мода  и изведувачки уметности, без ограничување на возраст.

Анастасија Центар е  собралиште на сите креативци, таленти, сонувачи и остварувачи. Уникатно и модерно место во центарот на град Битола.

Основна цел на Анастасија Центар е да се подигнува свеста на младите и да добиваат уметничко знаење, кое ќе ги подобри нивните перформанси и ќе ги насочи во сите понатамошни сфери на нивното професионално дејствување.

ZAG_6547
ZAG_6687
ZAG_6694
ZAG_6529
ZAG_6543
ZAG_6576
ZAG_6580
ZAG_6655
ZAG_6661
ZAG_6667
ZAG_6676
ZAG_6753
ZAG_6772
ZAG_6796

Отворен викенд со активности во Анастасија Центар и Center – Lounge & Fresh Bar, кој славеше 1 година од своето постоење. Активен викенд , активни два спрата со позитивна енергија, музика , мода и танци. Вратите беа отворени за сите кои се заинтересирани за здравје и култура. Во духот на битолската култура на овој начин се иницира возобновување на водилките кон вистинскиот пат и се зацврстуваат темелите на вистинските вредности.

Работилници по современ, џез и модерен балет со Стефанија, ориентални танци со Наталија Алешкина Талевска, пијано со Билјана Трајковска и поп/рок/ џез пеење со Стефанија.

Модна инсталација на уникатни костими на дизајнерката – Анастасија Зулевска Милевска.

Пижама Sleep Over Party  и Караоке забава.

Проекција на архивски видеа од 22 годишната работа на студиото „Анастасија“ ( модни ревии, перформанси, фестивали, настапи)

ZAG_7138
ZAG_7175
ZAG_7115
ZAG_7118
ZAG_6852
ZAG_6850
ZAG_6847
ZAG_6845
ZAG_7247
ZAG_7279
ZAG_7272
ZAG_7268

 Center – Lounge & Fresh Bar спроведе работилница за деца и млади за здравата исрана. Едукација како сами да си подготват доручек и да водат грижа за своето тело.

ZAG_7062
ZAG_7037
ZAG_7067
ZAG_7016
ZAG_7046
ZAG_6948

Фотографии: Зага Продукција

This Post Has 2 Comments

Leave a Reply

Close Menu