Нови кореографии и награди за Анастасија Центар на IDC Штип

На 11.06.2022 година, во Н.У. Центар за култура “Ацо Шопов” Штип, се одржа Интернационалнот танцов натпревар IDC Штип (International Dance Competiton), каде зедоа учество танчерките на Анастасија Центар.

По тој повод беа создадени 5 нови кореографии за сите возрасни групи, со кои освоија четири први места и едно второ место, што е голем успех за битолчанки.

Првата група се претстави со кореографијата „Colors“ – Бои, во која учествуваа: Инес, Јована, Илина, Меланија, Елеонора и Анастасија.

Втората група се претстави со кореографијата „BFF“ – Најдобри пријатели, во која учествуваа: Ева, Матеја, Ема, Софија, Ирина, Анастасија, Илина, Мартина, Јана, Михаела, Доротеа, Каја и Сузана.

Третата група се претстави со кореографијата „Крилја“, во која учествуваа: Матеја, Дејана, Надалина и Вероника.

Четвртата група се претстави со кореографијата „Бејби“, во која учествуваа: Ема, Сања, Екатерина, Глориа и Анастасија.

Петтата кореографија „Аfter rain comes sun“- После дождот доаѓа сонце, ја танцуваше успешното танцово дуо: Екатерина и Сања.

За кореографијата се погрижи Стефанија Милевска Враниќ, костимите ги изработи Анастасија Зулевска, а фотографиите се на Ивона Кочов.

После самиот натпревар се одржа современа танцова работилница водена од Ивана Балабанова.

Здобиеното искуство на танчерките на Анастасија Центар е се поголемо и се спремни да освојуваат големи сцени.

Новости

ПРВО МЕСТО ЗА „ИСЦЕЛИТЕЛ“ НА АНАСТАСИЈА ЦЕНТАР НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНИОТ ТАНЦОВ НАТПРЕВАР „STAGE INTERNATIONAL DANCE COMPETITION” ВО СКОПЈЕ

Мјузиклот ,,Исцелител” во продукција на Анастасија Центар со 30 учесници го освои првото место во категорија Мјузикл за деца. Кореографија и музика потпишува Стефанија Милевска Враниќ.

Анастасија Центар дел од музичкиот перформанс на Стефанија и Владимир во Офицерски дом

Гости на настанот беа Дадони Трампет – на труба, Анастасија Центар – танцов перформанс и вокална изведба на младите пејачки и пејачи. Костимите ги изработи креаторката Анастасија Зулевска. Фотографиите ги потпишува Ивона Кочов.

Уписи во Анастасија Центар 2022/23

Повикот за уписи е до сите кои сакаат да танцуваат, да пејат и да ја се развиваат во полето на сценската уметност. Исто така се повикуваат сите стари членови кои повторно сакаат да продолжат да бидат дел од Центарот.

Oтворен тренинг со Flow & Movement Concept Training на фестивалот Парко 2047

Како дел од овој разнолик фестивал беше и Анастасија Центар со Концептот на тренинзи за возрасни. Овој концепт го активира секој дел од телото и ја подобрува мобилноста, еластичноста, ослободува од стресот, зацврстува, го балансира дишењето и помага за пронаоѓање на сопствениот центар. Тренинзите се наменети за мажи и за жени. Пријатна атмосфера со музика и комбинирани техники на тренинзи кои имаат за цел постигнување на физички и умствен баланс.

Стефанија & Владимир со музички перформанс на Нишвил Џез Фестивалот

Како дел од фестивалот на 12.08.2022 на Младинската Музеј Сцена, со музички-танцов перформанс, настапија Стефанија & Владимир. Танчерките во нивна придружба, Ангела Петровска и Сања Лазаревска се дел од Анастасија Центар (Центар за изведувачки уметности, мода, музика и танц) - Битола. Костимите ги изработи модната дизајнерка Анастасија Зулевска.

Со музички перформанс на „Солстис“ Стефанија и Владимир го празнуваа денот на Музиката

Вчерашната музичка магија на Широк Сокак пред Киното Манаки, беше музичкиот перформанс на Стефанија и Владимир, збогатено со танцот на заштитните лица на Анастасија Центар (Ангела, Сања, Емилија и Анастасија).

Летна Школа во Анастасија Центар – 2022

Во текот на летниот период вратите на Анастасија Центар се отворени за сите љубители на уметноста и спортот.

Школа за музика, танц, концепт на тренинзи, мода.

Музичко студио и изнајмување на простор.

Со „Танцувај – Без предрасуди“, Анастасија Центар го одбележа денот на танцот

Анастасија Центар со отворен час во Градскиот Парк во Битола, го одбележа Интернационалниот ден на танцот (29.04.). Отворениот час беше од информативен карактер за начинот и пристапот на кој работи Центарот, повикувајќи ги сите заинтересирани да се приклучат на ова музичко - танцово доживување.

Коментари

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.