Со „Танцувај – Без предрасуди“, Анастасија Центар го одбележа денот на танцот

,,Танцувај – Без предрасуди” 2022

Анастасија Центар со отворен час во Градскиот Парк во Битола, го одбележа Интернационалниот ден на танцот (29.04.). Отворениот час беше од информативен карактер за начинот и пристапот на кој работи Центарот, повикувајќи ги сите заинтересирани да се приклучат на ова музичко – танцово доживување.

Традиционално секоја година, пред пандемијата, Центарот беше организатор на голем танцов хепенинг на Широк Сокак. На тој хепенинг заземаа учество сите танцови школи на град Битола, како и основните и средни училишта со своја танцова точка.

Целта на „Танцувај- Без предрасуди“ е да се подигнува свеста за вредноста на танцот, кој е линк помеѓу уметноста и спортот. Освен тоа што припаѓа на уметноста, тој е дел од нашето секојдневие, односно танц е секое наше движење дури и се сместува во спорт. Историски е докажано дека танцот е алатка со која се послужил народот за да ги изразе своите чувства, а воедно и да се дружи. Децата преку игра споделуваат искуства и другаруваат, а преку танцот ги пренесуваат своите емоции. Танцот е јазик на кој може да општува целиот свет . Сакаме да ги разрушиме бариерите и предрасудите, на родителите во Битола, за децата кои имаат талент и желба да танцуваат и да ги поддржат – танцот да стане нивна професија. Исто така сакаме да ја мотивираме машката популација во Битола да почне да танцува без предрасуди од самата околина.

Центарот е отворен за сите заинтересирани и прима членови во текот на целата година.

Повеќе информации на https://anastasijacenter.com/tancuvaj/ или на https://www.facebook.com/ANASTASIJACENTER .

Новости

ПРВО МЕСТО ЗА „ИСЦЕЛИТЕЛ“ НА АНАСТАСИЈА ЦЕНТАР НА ИНТЕРНАЦИОНАЛНИОТ ТАНЦОВ НАТПРЕВАР „STAGE INTERNATIONAL DANCE COMPETITION” ВО СКОПЈЕ

Мјузиклот ,,Исцелител” во продукција на Анастасија Центар со 30 учесници го освои првото место во категорија Мјузикл за деца. Кореографија и музика потпишува Стефанија Милевска Враниќ.

Анастасија Центар дел од музичкиот перформанс на Стефанија и Владимир во Офицерски дом

Гости на настанот беа Дадони Трампет – на труба, Анастасија Центар – танцов перформанс и вокална изведба на младите пејачки и пејачи. Костимите ги изработи креаторката Анастасија Зулевска. Фотографиите ги потпишува Ивона Кочов.

Уписи во Анастасија Центар 2022/23

Повикот за уписи е до сите кои сакаат да танцуваат, да пејат и да ја се развиваат во полето на сценската уметност. Исто така се повикуваат сите стари членови кои повторно сакаат да продолжат да бидат дел од Центарот.

Oтворен тренинг со Flow & Movement Concept Training на фестивалот Парко 2047

Како дел од овој разнолик фестивал беше и Анастасија Центар со Концептот на тренинзи за возрасни. Овој концепт го активира секој дел од телото и ја подобрува мобилноста, еластичноста, ослободува од стресот, зацврстува, го балансира дишењето и помага за пронаоѓање на сопствениот центар. Тренинзите се наменети за мажи и за жени. Пријатна атмосфера со музика и комбинирани техники на тренинзи кои имаат за цел постигнување на физички и умствен баланс.

Стефанија & Владимир со музички перформанс на Нишвил Џез Фестивалот

Како дел од фестивалот на 12.08.2022 на Младинската Музеј Сцена, со музички-танцов перформанс, настапија Стефанија & Владимир. Танчерките во нивна придружба, Ангела Петровска и Сања Лазаревска се дел од Анастасија Центар (Центар за изведувачки уметности, мода, музика и танц) - Битола. Костимите ги изработи модната дизајнерка Анастасија Зулевска.

Со музички перформанс на „Солстис“ Стефанија и Владимир го празнуваа денот на Музиката

Вчерашната музичка магија на Широк Сокак пред Киното Манаки, беше музичкиот перформанс на Стефанија и Владимир, збогатено со танцот на заштитните лица на Анастасија Центар (Ангела, Сања, Емилија и Анастасија).

Летна Школа во Анастасија Центар – 2022

Во текот на летниот период вратите на Анастасија Центар се отворени за сите љубители на уметноста и спортот.

Школа за музика, танц, концепт на тренинзи, мода.

Музичко студио и изнајмување на простор.

Коментари

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *